Miksi valita WordPress?

Julkaisujärjestelmän oikea valinta säästä aikaa ja vaivaa. WordPress (WP) on avoimeen lähdekoodiin perustuva ja samalla suosituin Internetin julkaisujärjestelmistä.

WordPress on ilmainen

Kuka tahansa pystyy lataamaan, asentamaan ja myös muokkaamaan WP:iä ilmaiseksi. WP:n ominaisuudet riittävä, sitä päivitetään ja toimintoja parannellaan jatkuvasti, joten se pysyy myös kehityksessä mukana. Se on kohtuullisen helppokäyttöinen, siinä on selkeä käyttöliittymä ja sen saa myös suomenkielisenä. Internetistä löytyy paljon oppaita, joista voi käytön niksit oppia.

Suosittelemme kuitenkin ammattilaisen käyttöä, jos sinulla ei ole runsaasti aikaa käytettävissäsi ja paljon tahtoa järjestelmän oppimiseen.

Ylläpidettävyys

Voit tehdä muutoksia sivustoosi miltä tahansa koneelta, joka on yhteydessä internetiin, ilman ylimääräisiä ohjelmistoja tai palomuurin säätämistä. Jos haluat tehdä muutoksen yhteen tekstikappaleeseen voit tehdä sen itse hajottamatta koko sivustoa tai koodarille viestittelyä.

Lisäosat ja teemat

Lisäosat laajentavat WordPressin toimintoja ja lisäävät siihen uusia ominaisuuksia. Teemat määrittävät, miltä sivustosi näyttää, minkälainen layout sivustolla on ja mitä ominaisuuksia sivustollasi tulee olemaan.  Saatavilla on tuhansia lisäosia ja teemoja, joita pystyy lataamaan sekä asentamaan helposti hallintapaneeli kautta.  Esimerkiksi Instagram-syötteen saa helposti sivuille käyttämällä siihen tarkoitettua lisäosaa. Loputtomalta vaikuttavan ominaisuuksien määrän ansiosta voit saada kotisivut tai blogin, joista olet aina haaveillut.

Blogi

WordPressiin on sisäänrakennettu blogausominaisuus, jonka avulla pystyt nopeasti kirjoittamaan ja julkaisemaan uusia blogikirjoituksia. Pystyt myös tallentamaan keskeneräisiä artikkeleita julkaisematta niitä. Myöhemmin voit palata luonnoksen pariin ja julkaista sen vasta, kun olet itse tyytyväinen tuotokseen. Lue lisää menestyvän yritysblogin kirjoittamisesta.

Monipuolisuus

WordPress on monille tuttu lähinnä blogien kirjoitusalustana, mutta todellisuudessa sillä voidaan tehdä erittäin monipuolisesti erilaisia sivustoja. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi seuraavanlaisten sivustojen tekemiseen:

  • Blogi
  • Portfolio
  • kuvagalleria
  • Henkilökohtaiset kotisivut
  • Yrityksen kotisivut
  • Verkkokauppa

Responsiivisuus

Verkkosivuja ei tehdä vain pöytäkoneita varten. Verkkosivujen responsiivisuudella tarkoitetaan niiden mukautumista vierailijan näytönkoon ja päätelaitteen mukaan. Mobiililaitteiden aina vain yleistyessä responsiivisuus on entistäkin tärkeämpää. WordPress tukee responsiivisia teemoja ja niitä on saatavilla myös ilmaiseksi.

Hakukoneystävällisyys

Responsiiviset sivut ovat paremmat myös hakukoneoptimoinnin kannalta, koska Google suosii hakutuloksissa sivustoja, jotka mukautuvat eri päätelaitteille. Saavutat enemmän ihmisiä, laitteita ja nouset Googlen hakutuloksissa. Tämä näkyy suoraan sivustollesi saapuvan liikenteen määrässä.  WordPress on suunniteltu ja koodattu erittäin hakukoneystävälliseksi ja se tuottaa hakukoneystävällistä merkkausta, mikä tekee sivuista houkuttelevammat hakukoneille.

Turvallisuus

WordPressillä on korkeat turvallisuusstandardit. WordPressin yleisten turvallisuusohjeiden noudattaminen auttaa pitämään sivustosi tietoturvallisena. Suosittelemme käyttämään vai luotettavia ja suosittuja lisäosia, joita päivitetään säännöllisesti. Säännöllisesti julkaistavat päivitykset ovat tehokas tapa taistella haavoittuvuuksia vastaan.

Multimediatuki

Erittäin monipuolinen tekstieditori tukee kuvia, videoita ja ääntä myös blogijulkaisuissa. Sisältöön voi lisätä mitä tahansa mediatiedostoja yhdellä klikkauksella. Voit lisätä kaikkea korkearesoluutioisista kuvista videoihin tukemaan kirjoitustasi. Tämän lisäksi myös tiedostojen muokkaaminen on tehty erittäin helpoksi.

Yhteenveto

WordPressin käyttöönotto ja ajan tasalla pitäminen on erittäin helppoa.  Suurimmat edut tulevat kuitenkin ylläpidettävyydessä. Uusia sivuja on helppo lisätä ilman, että yleisilme muuttuu ja sisällön päivittäminen onnistuu nopeasti. Suuren ja tehokkaan yhteisön ansiosta WordPress kehittyy jatkuvasti, joten käyttöliittymä ja ominaisuudet tulevat vain parantumaan ajan kanssa. Mikäli omat WordPress sivut kiinnostavat…

© Mainostoimisto Ad Alfred Oy